Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 160 g d'eau
- 30 g de saindoux
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 10 - 20 g d'huile d'olive extra vierge
La crème de fromage
- 200 g de fromage crescenza, coupé en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 200 g de gorgonzola, coupé en morceaux
- 1 - 2 c. à soupe d'anchoïade (pâte d'anchois)
- 150 g d'olives taggiasca dénoyautées (voir "Conseil(s)")
- 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3067 kJ / 733 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 59.7 g
- Tłuszcz
- 43.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia à l'oignon
3 godz. 15 min
Pain marocain
3h 40 min
Pain hérisson scamorza, basilic et coppa
2 Std. 10 Min
Pizza roulée à la napolitaine
2h 15min
Pains aux quatre fromages
45 min
Focaccia croquante
3h
Focaccia aux olives
3h
Focaccia apulienne
2h 40min
Pain farci à la mozzarella
45 min
Pains au beurre d'herbes
1 godz.
Focaccia au thym
3h
Ficelle apéro oignon-olive
3h