Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 60 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 ½ c. à café de sel
- 100 g d'olives noires dénoyautées
- 100 g d'olives vertes dénoyautées
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Focaccia croquante
3u.
Focaccia au romarin
2h 20 min
Focaccia à la crème de fromage
Brak ocen
Focaccia croustillante
1hod. 55min
Mini focaccias à l'origan
3h 40min
Focaccia aux olives
2 Std.
Focaccia à la crescenza
1h 45min
Focaccia à l'oignon
3h 15min
Focaccia au thym
3u.
Ficelle apéro oignon-olive
3u.
Focaccia apulienne
2h 40min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3h 15min