Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 180 g d'amandes émondées
- 50 g de cacao en poudre
- 2 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La ganache
- 120 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 60 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 521 kJ / 124 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sablés au chocolat
50min
Gâteau au chocolat léger
3h 15min
Gianduja choco-Passion
18h 20 min
Brocéliande (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
10 Std.
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Sablés viennois au chocolat
50min
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
2sa 35 dk
Croquant au chocolat
16h 20min
Tarte aux chocolats
2h 20 min
Mud cake
2h 30min
Tarte au chocolat
1h 40min
Gâteau vapeur glacé au chocolat
1h 30 min