Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 180 g d'amandes émondées
- 50 g de cacao en poudre
- 2 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La ganache
- 120 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 60 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 521 kJ / 124 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Gâteau de Pâques
1h 55 min
Croquant au chocolat
16 Std. 20 Min
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24h
Carrés menthe-chocolat
5 Std.
Mousse au chocolat magique
15 Min
Madeleines au chocolat
30min
Gâteau au chocolat léger
3ωρ. 15 λεπτ.
Tarte aux chocolats
2 godz. 20 min
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1 godz. 30 min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2 godz. 30 min
Mousse au chocolat magique
15 Min