Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 60 g de cebolla en trozos
- 1 guindilla roja seca en trozos
- 30 g de aceite de oliva
- 300 g de carne picada vegetariana
- 50 g de tomate concentrado
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 250 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 850 g de batatas pelada, en trozos (2-3 cm)
- 100 g de crème fraîche
- 100 - 150 g de queso feta
- hojas de albahaca fresca para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1351.1 kJ / 322.9 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 648 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso especiado de tomates con huevos (Shakshuka) - Israel
50 min
Curry vegano de berenjenas
50 min
Pastel crujiente de verduras y garbanzos
1 Std. 10 Min
Arroz vietnamita con verduras
55 Min
Parmentier vegetariano con boloñesa de lentejas y berenjena
2h
Verduras gratinadas con salsa de queso azul
1h 30min
Gratinado vegano de pasta Alfredo
45 min
Boloñesa de avellanas
35 min
Shepherd's pie vegetariano con batatas
1h
Curry de champiñones y garbanzos con espinacas
30 min
Bulgur con verduras y salsa de champiñones
50 min
Curry vegano con tofu
30 min