Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

4.4 4.5K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
5 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g
    100 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • makaronu, suchego, typu spaghetti
    500 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • kostek boczku
    100 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    400 g
  • woda do gotowania makaronu
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
    1 łyżeczka
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu pomidorowego
    100 g
  • czerwonego wina, wytrawnego
    50 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cukru
    ½ - 1 łyżeczka
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 850.1 kcal / 3556.8 kJ
Białko 38.4 g
Tłuszcz 38.8 g
Węglowodany 85.8 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 991.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...