Spaghetti Bolognese
TM5 TM6

Spaghetti Bolognese

4.4 (4.4K ocen)

Składniki

  • 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 100 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 500 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 100 g selera naciowego, pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 100 g kostek boczku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
  • woda, do gotowania makaronu
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 50 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka cukru
  • liście bazylii, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3556.8 kJ / 850.1 kcal
Białko
38.4 g
Węglowodany
85.8 g
Tłuszcz
38.8 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Błonnik
5.9 g
Sód
991.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy