Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

4.4 4.7K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
5 porcji

Składniki

  • 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 500 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 100 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g kostek boczku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • woda do gotowania makaronu
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 50 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka cukru
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 850.1 kcal / 3556.8 kJ
Białko 38.4 g
Tłuszcz 38.8 g
Węglowodany 85.8 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 991.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...