Gulasz
TM6

Gulasz

4.5 (2.2K ocen)

Składniki

  • 15 g oleju rzepakowego
  • 250 g udźca z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 3 cm kostkę
    lub 250 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości, pokrojonego w 3 cm kostkę
  • 200 g czerwonej cebuli (2 szt.), pokrojonej w ćwiartki
    lub 200 g cebuli (2 szt.), pokrojonej w ćwiartki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 80 g marchewki (1 szt.), pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia pietruszki (1 szt.), pokrojonego na kawałki
  • 200 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
  • 500 g przecieru pomidorowego (1 kartonik)
  • 100 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ - ¾ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
    lub ½ - ¾ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¼ - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
  • 1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
497.5 kJ / 118.8 kcal
Białko
10.9 g
Węglowodany
13.1 g
Tłuszcz
4.5 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Błonnik
4.5 g
Sód
552.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 79 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy