
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
oleju rzepakowego15 g
-
mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 3 cm kostkę250 g
-
czerwonej cebuli (2 szt.), pokrojonej w ćwiartki200 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
marchewki (1 szt.), pokrojonej na kawałki80 g
-
korzenia pietruszki (1 szt.), pokrojonego na kawałki80 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki200 g
-
ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki100 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata (1 kartonik)500 g
-
ziarna ziela angielskiego2
-
liść laurowy, suszony1
-
papryki słodkiej, mielonej1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ¾ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
cukru (opcjonalnie)½ - 1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego (opcjonalnie)¼ - ½ łyżeczki
-
ziół prowansalskich, suszonych½ - ¾ łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
wody100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
150.2 kcal /
628.6 kJ
Białko
12.3 g
Tłuszcz
3.9 g
Węglowodany
17.7 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
403.6 mg