Gulasz
TM6

Gulasz

4.4 (4.7K ocen)

Składniki

  • 15 g oleju rzepakowego
  • 250 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w 3 cm kostkę
    lub 250 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości, pokrojonego w 3 cm kostkę
  • 200 g czerwonej cebuli (2 szt.), pokrojonej w ćwiartki
    lub 200 g cebuli (2 szt.), pokrojonej w ćwiartki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 80 g marchewki (1 szt.), pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia pietruszki (1 szt.), pokrojonego na kawałki
  • 200 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
  • 500 g przecieru pomidorowego, typu passata (1 kartonik)
  • 100 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ - ¾ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
    lub ½ - ¾ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¼ - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka cukru
  • 1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
628.6 kJ / 150.2 kcal
Białko
12.3 g
Węglowodany
17.7 g
Tłuszcz
3.9 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Błonnik
5 g
Sód
403.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy