
Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane z rozmarynem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
280 g wody
-
80 - 90 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, posiekane
-
oliwa z oliwek (opcjonalnie) do polania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
345.9 kcal /
1447 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
43.9 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
747.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min
Rumienienie papryki
20 min
Rumienienie pieczarek
25 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Purée ziemniaczane
50 min
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min