
Urządzenia i Akcesoria
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Klopsiki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma i dłoni15 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki750 g
-
bułki tartej75 g
-
jajko1
-
mleka30 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej¾ łyżeczki
-
ziela angielskiego, mielonego (opcjonalnie) (patrz wskazówka)½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
soli1 ½ łyżeczki
Kremowy sos
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
mąki pszennej30 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
musztardy Dijon20 g
-
sosu sojowego20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
imbiru, suszonego, mielonego¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
olej rzepakowy do smażenia
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
448 kcal /
1875.7 kJ
Białko
29.7 g
Tłuszcz
28.8 g
Węglowodany
18.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Sód
816.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska