Urządzenia i Akcesoria
Zupa botwinka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
10 - 15 g koperku, świeżego tylko liście
-
400 - 450 g botwiny z dużymi buraczkami (1-2 pęczki, patrz wskazówka)
-
120 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g masła
-
350 g ziemniaków, młodych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
850 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
4 jajka dokładnie umyte
-
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
-
40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
643 mg
Białko
10.9 g
Kalorie
1058.9 kJ /
253.1 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45min.
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6, TM7)
45min.
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40min.
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1hod. 10min.
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min.
Kapuśniak z młodej kapusty
40min.
Krupnik
40min.
Zupa z kiszonych ogórków
45min.
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50min.
Zupa szczawiowa
35min.
Kapuśniak
50min.
Barszcz ukraiński
1hod. 35min.