Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pickle
- 250 g soy sauce
- 200 g white sugar
- 250 g white wine vinegar
- 1 daikon, trimmed, peeled, cut into quarters and finely sliced (approx. 400-600 g)
- 1 carrot, peeled and cut into slices (3 mm)
- 2 fresh long red chillies, trimmed and thinly sliced
Potato salad
- 1000 g water
- 1 tsp sea salt
- 800 g new baby potatoes, peeled (see Tips)
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 200 g Kewpie mayonnaise
- ¼ tsp sesame oil
- 1 Lebanese cucumber, cut into quarters and sliced
- long red chilli, trimmed and thinly sliced to garnish
- spring onion/shallot, trimmed and thinly sliced to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1726.1 kJ / 411 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 872.1 mg
Alternatywne przepisy
Creamy miso mushroom udon
45 Min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 min
Pasta alla puttanesca
35 Min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 godz. 40 min
Korean pickled potato salad (peeler)
25 godz. 10 min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40 min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26hod. 25min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash (MEATER+®)
1 Std. 15 Min
Chicken and Chinese sausage rice
50 menit
Korean Bo ssam
29h 20 min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 Min
Sautéed mushrooms (400 g)
20 min