Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g grapeseed oil
- 120 g fresh cayenne chillies, mixture of red and green, stalks removed and thinly sliced (2mm)
- 20 g spring onions/shallots, thinly sliced (3mm)
- 15 g garlic, thinly sliced (3mm)
- 15 g fresh ginger, thinly sliced (3mm)
- 1 - 2 tbsp Sichuan peppercorns
- 1 star anise
- ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 270 g
- Kalorie
- 5546.1 kJ / 1325.5 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 80.8 g
- Tłuszcz
- 121.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 34.5 g
- Sód
- 992.5 mg
Alternatywne przepisy
Waffle cones
35 Min
Gwinganna mushroom pâté
20 min
Confit garlic
15min
Peeling Ginger (Metric)
5 min
Saffron and cardamom poached pears
40min
Natural yoghurt (Varoma method)
13h
Spiced nut clusters
35 Min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3h 15 min
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Peeled Garlic
5 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25 min