Urządzenia i Akcesoria
Chilli crunch (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
270 g
Składniki
-
grapeseed oil100 g
-
fresh cayenne chillies mixture of red and green, stalks removed and thinly sliced (2mm)120 g
-
spring onions/shallots thinly sliced (3mm)20 g
-
garlic thinly sliced (3mm)15 g
-
fresh ginger thinly sliced (3mm)15 g
-
Sichuan peppercorns1 - 2 tbsp
-
star anise1
-
sea salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 270 g
Sód
992.5 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
5546.1 kJ /
1325.5 kcal
Tłuszcz
121.2 g
Błonnik
34.5 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
80.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralized tortilla
Brak ocen
Spiralized spicy pickled carrots
Brak ocen
Caprese Style Baked Spiralized Vegetables
45 min
Mussels with Thai Green Curry Sauce
25 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, using modes)
15 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, using modes)
5 min
Chilli crunch (Thermomix® cutter, using modes)
25 min
Peeling Ginger
5 min
Dukkah
10 min
Browned onions (200 g)
20 min
Caramelised onions (400-500 g)
25 min