![Thai-style prawn broth with spicy apples Thai-style prawn broth with spicy apples](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154622.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spicy apples
- 4 cooking apple
- 2 tsp vanilla sugar (refer to recipe in The Basic Cookbook)
- 4 star anise
- 4 pinches ground ginger
- 4 whole cloves
- 4 pinches ground cinnamon
Thai broth
- 150 g onions, cut into halves
- 20 - 30 g fresh ginger, cut into thin slices
- 1 fresh chillies, deseeded if preferred
- 15 g olive oil
- 800 g unpeeled raw prawns, with heads and shells removed and reserved
- 1400 g water
- 40 g rice vinegar
- 30 g fish sauce
- 2 whole cloves
- 1 star anise
- 3 pinches salt, adjust to taste
- 3 pinches ground black pepper, adjust to taste
- 80 g dried Chinese egg noodles
- 2 pinches wakame flakes (opcjonalnie)
- 100 g fresh bean sprouts
- 15 fresh coriander leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1242 kJ / 296 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Asian-style mussels
30 min
Fragrant whole barbecued fish
2h 50min
Stuffed chicken with herbed mushroom rice
2 Std. 15 Min
Eggplant with burghul
55 min
Yasai miso ramen
35min
Mussels in coconut milk
25min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Smoky chicken thighs
2 Std. 10 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 min
Venison Wellington
3h 30min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Fish soup
40 min