Urządzenia i Akcesoria
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 Total recipe
Składniki
-
piece fresh ginger peeled1 cm
-
fresh bird's eye chilli deseeded if preferred (optional)1
-
garlic clove1
-
sesame oil20 g
-
light soy sauce30 g
-
Chinese black vinegar20 g
-
alcoholic ginger beer (see Tips)40 g
-
spring onion/shallot trimmed and cut into thin slices, to serve1
-
sesame seeds toasted, to serve1 - 2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Total recipe
Sód
1651.4 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
1504.8 kJ /
358.3 kcal
Tłuszcz
32.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 分钟
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter)
40 分钟
Black tahini
20 分钟
Spicy Pineapple Vinaigrette
5 分钟
Pickled vegetables
745小时
Chinese Five Spice
5 分钟
Japanese-style dressing
5 分钟
Thai burgers
30 分钟
Tomato passata
1小时 40 分钟
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45 分钟
Marinated capsicum
55 分钟
Creole jambalaya
1小时