Wersje kompatybilne
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh bird's eye chilli, deseeded if preferred (optional)
- 1 garlic clove
- 20 g sesame oil
- 30 g light soy sauce
- 20 g Chinese black vinegar
- 40 g alcoholic ginger beer (see Tips)
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices, to serve
- 1 - 2 tbsp sesame seeds, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1504.8 kJ / 358.3 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1651.4 mg
Alternatywne przepisy
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20min
Nam Jim
10 min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8 Std. 50 Min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Pork and prawn dumplings
55 min
Crayfish pâté
4h 45min
Rare beef steak with herb garlic butter
2h 15 min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2 godz.
Char siu bao pork buns
6h 35min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min