Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g large raw prawns
- 20 g nigella seeds
- 1 - 2 fresh green chillies, trimmed and cut into halves
- 30 sprigs fresh coriander (approx. 60 g), leaves, stalks and roots, cut into thirds (see Tips)
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tsp ginger paste (see Tips)
- ½ tsp salt
- 20 g lemon juice
- 10 g olive oil, plus extra for frying
- 1 lemon, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 735.8 kJ / 175 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 618.5 mg
Alternatywne przepisy
Balti coconut fish curry
50min
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Spiced cauliflower pilau
20 Min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Coriander chilli chutney
5 Min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Chicken 65 and green chutney
1 godz. 5 min
Pilaf with fragrant tarka
1 Std. 20 Min
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min