Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pork
- 1800 - 2000 g pork shoulder, boneless, skin removed but leaving a thin layer fat
- 50 g white sugar
- 40 g sea salt
- 4 tbsp brown sugar
- 2 tsp grapeseed oil
- 1 tsp sea salt
Ginger and spring onion sauce
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 3 cm fresh ginger, peeled
- 50 g grapeseed oil
- 20 g light soy sauce
- 10 g lime juice (see Tips)
- kimchi, to serve (see Tips)
- lettuce leaves, of choice to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3775.8 kJ / 902.4 kcal
- Białko
- 55.4 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 66.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 3255.6 mg
Alternatywne przepisy
Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing
55min
Wendy Crombie's Shredded chicken noodle salad
40 Min
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Festive lobster pâté
4h 45 min
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3 godz. 20 min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4 Std. 20 Min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25min
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Smoked salmon mousse
5 min
Lime coriander vinaigrette
10 min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter
55min