Urządzenia i Akcesoria
Quiche z resztkami serów
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
-
75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
½ łyżeczki soli
-
50 g wody
Nadzienie
-
1 ząbek czosnku
-
30 g masła
-
150 g mleka
-
180 - 250 g sera (różnego rodzaju resztek, np. sera żółtego, pleśniowego), pokrojonego na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 jajka
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
372.8 mg
Białko
10 g
Kalorie
1256.9 kJ /
302.6 kcal
Tłuszcz
23.2 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2 godz. 30 min
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1 godz. 35 min
Gratin z ziemniaków (TM6, TM7)
50 min
Mini ptysie serowe (Gougères)
1 godz.
Gratin z ziemniaków (TM5)
50 min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Tarta serowa z cydrem
1 godz.
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min