
Urządzenia i Akcesoria
Quiche z resztkami serów
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
-
75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
½ łyżeczki soli
-
50 g wody
Nadzienie
-
1 ząbek czosnku
-
30 g masła
-
150 g mleka
-
180 - 250 g sera (różnego rodzaju resztek, np. sera żółtego, pleśniowego), pokrojonego na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 jajka
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
-
2 szczypty soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
302.6 kcal /
1256.9 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
23.2 g
Węglowodany
12.8 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Sód
372.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1 godz. 35 min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55 min
Tarta serowa z cydrem
1 godz.
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Podpłomyk cztery sery
55 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 godz. 25 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min
Tarta budyniowa
1 godz. 15 min