Quiche z resztkami serów

Quiche z resztkami serów

4.3 70 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 porcji

Składniki

Kruche ciasto
  • 150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
  • 75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • ½ łyżeczki soli
  • 50 g wody
Nadzienie
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g masła
  • 150 g mleka
  • 180 - 250 g sera (różnego rodzaju resztek, np. sera żółtego, pleśniowego), pokrojonego na kawałki
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 jajka
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
  • 2 szczypty soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 302.6 kcal / 1256.9 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 23.2 g
Węglowodany 12.8 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Sód 372.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...