Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 ząbek czosnku
- 200 g kurek, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- 200 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6481.2 kJ / 1548 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 166 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10min
Meksykański ser queso fresco
4 godz.
Pasta z rzeżuchy
5 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1h 10min
Ciasteczka z gorgonzolą
40min
Masło pietruszkowe
10min
Sos gribiche
20min
Masło z boczkiem i cebulką
55min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Zupa krem z kurek
40min
Grzyby z czosnkiem
20min