Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 ząbek czosnku
- 200 g kurek, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- 200 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6481.2 kJ / 1548 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 166 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czeska pasta piwna
1 godz. 10 min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1 godz. 10 min
Sól bekonowa
45 min
Czereśniowa galette
1 godz. 25 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Krem z parmezanu
10 min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Zupa krem z kurek
40 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Dip serowy
10 min
Sos z sera cheddar
20 min