
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik wiśniowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
wiśni, świeżych bez pestek600 g
-
wody150 g
-
cukru50 - 70 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
goździki3
-
kefiru500 g
-
ser ricotta (opcjonalnie) ilość do dekoracji
-
miód ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
153.3 kcal /
641.3 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
30.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
39.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czereśniowa galette
1 godz. 25 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Wigilijna zupa migdałowa
35 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25 min
Zdrowy kisiel śliwkowy
10 min
Deser z kaszy manny
20 min