Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
600
g wiśni, świeżych, bez pestek
lub 600 g wiśni, mrożonych, bez pestek, bez pestek - 150 g wody
- 50 - 70 g cukru
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 3 goździki
- 500 g kefiru
- ser ricotta, ilość do dekoracji (opcjonalnie)
- miód, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 641.3 kJ / 153.3 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 39.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 Min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 Min
Mus rabarbarowy
55 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Eton Mess z rabarbarem
2h 5min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30min
Chłodnik pomidorowy
30min
Płynny budyń – 1200 ml
15 Min
Lody agrestowe
8h 45min
Zupa krem z młodej kapusty z pulpecikami
1 godz.
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 Min