
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 80 - 100 g chrzanu, tartego
- 30 g wody mineralnej, niegazowanej
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 6.8 kcal / 28.6 kJ
- Białko
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 66.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
3 godz. 5 min
Chrzan z jabłkami
15 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Marchewkowo-serowy dip
15 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 godz. 20 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min