
Urządzenia i Akcesoria
Pizza pełnoziarnista z owocami i kremem orzechowo-kakaowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek20 g
-
sera ricotta pokrojonego na 1,5 cm kawałki70 g
Ciasto
-
wody180 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850200 g
-
białej mąki orkiszowej (patrz wskazówka)100 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
soli½ łyżeczki
Pizza
-
masła orzechowego przygotowanego w TM120 g
-
kakao15 g
-
napoju migdałowego, niesłodzonego (patrz wskazówka)80 - 100 g
-
miodu płynnego10 - 20 g
-
oleju kokosowego płynnego10 g
-
mąka orkiszowa do oprószenia blatu
-
banan, dojrzały (100-110 g), pokrojony w plasterki1
-
truskawki, świeże2 - 3
-
jagód goji, suszonych (opcjonalnie)1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
445 kcal /
1865 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
54 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
360.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska