Pizza pełnoziarnista z owocami i kremem orzechowo-kakaowym

Pizza pełnoziarnista z owocami i kremem orzechowo-kakaowym

3.3 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    20 g
  • sera ricotta pokrojonego na 1,5 cm kawałki
    70 g
    70 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na 1,5 cm kawałki
Ciasto
  • wody
    180 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850
    200 g
  • białej mąki orkiszowej (patrz wskazówka)
    100 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Pizza
  • masła orzechowego przygotowanego w TM
    120 g
  • kakao
    15 g
  • napoju migdałowego, niesłodzonego (patrz wskazówka)
    80 - 100 g
    80 - 100 g chudego mleka
  • miodu płynnego
    10 - 20 g
  • oleju kokosowego płynnego
    10 g
  • mąka orkiszowa do oprószenia blatu
  • banan, dojrzały (100-110 g), pokrojony w plasterki
    1
  • truskawki, świeże
    2 - 3
    2 łyżki malin, świeżych
  • jagód goji, suszonych (opcjonalnie)
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 445 kcal / 1865 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 360.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...