
Urządzenia i Akcesoria
Pizza pełnoziarnista z owocami i kremem orzechowo-kakaowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
70 g sera ricotta pokrojonego na 1,5 cm kawałki
Ciasto
-
180 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850
-
100 g białej mąki orkiszowej (patrz wskazówka)
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
½ łyżeczki soli
Pizza
-
120 g masła orzechowego przygotowanego w TM
-
15 g kakao
-
80 - 100 g napoju migdałowego, niesłodzonego (patrz wskazówka)
-
10 - 20 g miodu płynnego
-
10 g oleju kokosowego płynnego
-
mąka orkiszowa do oprószenia blatu
-
1 banan, dojrzały (100-110 g), pokrojony w plasterki
-
2 - 3 truskawki, świeże
-
1 łyżka jagód goji, suszonych (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
445 kcal /
1865 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
54 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
360.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska