Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny

Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny

4.5 66 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

Galaretka z suszonej żurawiny
  • 100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 200 g żurawiny, suszonej (patrz wskazówka)
  • 200 g soku żurawinowego
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 50 - 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Wytrawne racuszki z oscypkiem
  • 400 - 450 g oscypka pokrojonego w 0,5-1 cm plastry
    400 - 450 g wędzonego sera żółtego, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego w 0,5-1 cm plastry
  • 300 g mleka
  • olej rzepakowy ilość do smażenia oscypka
  • 2 jajka
  • 300 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ łyżeczki soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 25.8 g
Kalorie 3305.5 kJ / 789.5 kcal
Tłuszcz 39.2 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 87 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...