Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Galaretka z suszonej żurawiny
-
100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
200 g żurawiny, suszonej (patrz wskazówka)
-
200 g soku żurawinowego
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 - 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Wytrawne racuszki z oscypkiem
-
400 - 450 g wędzonego sera żółtego, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego w 0,5-1 cm plastry400 - 450 g oscypka pokrojonego w 0,5-1 cm plastry
-
300 g mleka
-
olej rzepakowy ilość do smażenia oscypka
-
2 jajka
-
300 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25.8 g
Kalorie
3305.5 kJ /
789.5 kcal
Tłuszcz
39.2 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
87 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bliny z paprykowym ragout
2 godz.
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1 godz. 40 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 godz.
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Placek z cukinią
1 godz. 25 min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Frittata Caprese
30 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.