Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
TM6 TM5

Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny

4.5 (63 oceny)

Składniki

Galaretka z suszonej żurawiny

  • 100 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 200 g żurawiny, suszonej (patrz wskazówka)
  • 200 g soku żurawinowego
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 50 - 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego

Wytrawne racuszki z oscypkiem

  • 400 - 450 g oscypka, pokrojonego w 0,5-1 cm plastry
    lub 400 - 450 g wędzonego sera żółtego, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego w 0,5-1 cm plastry
  • 300 g mleka
  • olej rzepakowy, ilość do smażenia oscypka
  • 2 jajka
  • 300 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3305.5 kJ / 789.5 kcal
Białko
25.8 g
Węglowodany
87 g
Tłuszcz
39.2 g
Błonnik
3.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy