Urządzenia i Akcesoria
Piwo imbirowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 godz. 30 min
1 butelka
Składniki
-
50 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego w 2 mm plastry
-
120 g cukru120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1000 g wody
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta suchych drożdży (ok. 0,5 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Sód
81 mg
Białko
1 g
Kalorie
2108 kJ /
504 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
129 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grog
15 min
Czarne trufle szampańskie
2 godz. 15 min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1 godz. 10 min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Gomasio z zieloną częścią pora
40 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Oliwa portugalska
10 min
Masło
5 min
Pieprzówka
505 godz. 45 min
Zupa z trzech główek czosnku
1 godz. 30 min
Żelki cytrynowo-imbirowe
1 godz. 30 min
Cytrusowy koktajl z whisky
25 min