Urządzenia i Akcesoria
Piwo imbirowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 godz. 30 min
1 butelka
Składniki
-
50 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego w 2 mm plastry
-
120 g cukru120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1000 g wody
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta suchych drożdży (ok. 0,5 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Sód
81 mg
Białko
1 g
Kalorie
2108 kJ /
504 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
129 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wiśniowy szprycer
10 min
Syrop imbirowy
1 godz. 45 min
Nalewka daktylowa
338 godz.
Kminkówka
504 godz. 50 min
Nalewka herbaciana
386 godz. 10 min
Nalewka winogronowo-tymiankowa
388 godz. 10 min
Porterówka
385 godz. 45 min
Likier jabłkowo-cynamonowy
20 min
Zupa z trzech główek czosnku
1 godz. 30 min
Grzaniec z cydru
25 min
Nalewka ziołowa
504 godz. 55 min
Grzane piwo
15 min