Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym

Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym

4.3 25 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji

Składniki

Majonez kaparowo-limonkowy
  • 200 g oleju
  • 2 limonki ekologiczne
  • 75 g mleka
  • 30 g kaparów, konserwowych
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżeczki musztardy
  • 50 g śmietany, 12% tłuszczu gęstej
Burgery rybne
  • ¼ pęczka kolendry, świeżej tylko liście
    ¼ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 1 bułka kajzerka, lekko czerstwa pokrojona na 1 cm kawałki
  • 650 g filetów z ryby o białym mięsie bez skóri i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 150 g krewetek, mrożonych, obranych uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych
  • 10 - 20 g sosu rybnego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 jajko (opcjonalnie) roztrzepane
  • 5 łyżek panierki panko (opcjonalnie)
    5 łyżek bułki tartej
  • olej do natłuszczenia
  • 10 bułek do hamburgerów (patrz wskazówka)
  • sałata masłowa do środka burgerów (ok. 50 g)
  • ogórek pokrojony w plastry, do środka burgerów
  • pomidor pokrojony w plastry, do środka burgerów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 718.3 mg
Białko 21.3 g
Kalorie 1894.1 kJ / 585.7 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 38.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...