Urządzenia i Akcesoria
Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
Majonez kaparowo-limonkowy
-
200 g oleju
-
2 limonki ekologiczne
-
75 g mleka
-
30 g kaparów, konserwowych
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki musztardy
-
50 g śmietany, 12% tłuszczu gęstej
Burgery rybne
-
¼ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście¼ pęczka kolendry, świeżej tylko liście
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
1 bułka kajzerka, lekko czerstwa pokrojona na 1 cm kawałki
-
650 g filetów z ryby o białym mięsie bez skóri i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
150 g krewetek, mrożonych, obranych uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych
-
10 - 20 g sosu rybnego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
1 jajko (opcjonalnie) roztrzepane
-
5 łyżek bułki tartej5 łyżek panierki panko (opcjonalnie)
-
olej do natłuszczenia
-
10 bułek do hamburgerów (patrz wskazówka)
-
sałata masłowa do środka burgerów (ok. 50 g)
-
ogórek pokrojony w plastry, do środka burgerów
-
pomidor pokrojony w plastry, do środka burgerów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
718.3 mg
Białko
21.3 g
Kalorie
1894.1 kJ /
585.7 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
38.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
50min
Amerykańskie pączki "donuts"
2h 45min
Naleśniki w paski
1h 15min
Lemoniada fiołkowa
5min
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1h 35min
Tajski burger
55min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1h 30min
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3h 20min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1h 40min
Kaszubskie kotlety rybne
35min
Burger DELUXE
2h 15min