Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g papryki wędzonej, mielonej
- 35 g soli morskiej, gruboziarnistej
- 15 g nasion kopru włoskiego, suszonych
- 1 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- 1 ½ łyżeczki szałwii, suszonej, otartej
- 1 ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 904 kJ / 216 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 15.6 g
- Sód
- 13613 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet melonowy
6 godz. 10 min
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 30 Min
Rumienienie papryki
20min
Marynata do ryb na bazie jałowca i ziaren fenkułu z dodatkiem ginu
10min
Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw
3 Std.
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30 min
Pilaw z dzikim ryżem i wieprzowiną
1h 10 min
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3 Std.
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 min
Lemoniada ziołowa
1h 10 min
Delikatne rumienienie marchewki
15min
Twaróg
15 Std. 20 Min