Urządzenia i Akcesoria
Pieczona rolada wieprzowa z sosem jabłkowym
Składniki
Farsz
-
100 g ryżu czarnego
-
1000 g wody
-
50 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na 3 cm kawałki
-
30 g korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki
-
90 g jabłek, odmiany Granny Smith (patrz wskazówka), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g miodu, płynnego
-
5 liści bazylii, świeżych5 liści szałwii, świeżych
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście, posiekane
-
10 g oliwy z oliwek
-
⅛ łyżeczki soli
-
⅛ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Rolada wieprzowa
-
1000 g polędwiczek wieprzowych bez kości
-
10 - 12 plastrów szynki parmeńskiej
-
10 liści bazylii, świeżych10 liści szałwii, świeżych
-
3 gałązki rozmarynu, świeżego
Sos jabłkowy
-
230 g jabłek, odmiany Granny Smith bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
700 g cydru
-
85 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka musztardy Dijon
-
1 łyżka miodu płynnego
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
rozmaryn, świeży do dekoracji
-
szałwia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 godz. 10 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1 godz. 40 min
Rolada z kurczaka z karmelizowanymi ziemniakami
1 godz. 40 min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1 godz. 30 min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 godz. 40 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.