Dampfnudeln aux cerises

Dampfnudeln aux cerises

4.6 8 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions

Składniki

La pâte
  • 250 g de lait
  • ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
  • 475 g de farine à tresse
  • 50 g de beurre mou et un peu pour graisser
  • 1 œuf
  • 30 g de sucre
  • 1 ¼ de c. à café de sel
La compote
  • 400 g de cerises dénoyautées surgelées, décongelés
  • 50 g de sucre
  • 30 g de jus de citron
  • ¼ de c. à café de cannelle moulue
Le nappage
  • 300 g de lait
  • 100 g de crème entière
  • 30 g de beurre
  • 1 c. à soupe de sucre glace pour le décor

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 19 g
Kalorie 3084 kJ / 734 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 112 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...