Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de lait
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
- 475 g de farine à tresse
- 50 g de beurre, mou et un peu pour graisser
- 1 œuf
- 30 g de sucre
- 1 ¼ de c. à café de sel
La compote
- 400 g de cerises, dénoyautées surgelées, décongelés
- 50 g de sucre
- 30 g de jus de citron
- ¼ de c. à café de cannelle moulue
Le nappage
- 300 g de lait
- 100 g de crème entière
- 30 g de beurre
- 1 c. à soupe de sucre glace pour le décor
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3084 kJ / 734 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Chili con cervelas
1u.
Gâteau du Vully
2h 30min
Filet de poisson aux pousses de soja dans une sauce épiceée
45 min
Goulasch
3h
Pizza diavola
1u. 45min
Turrón
2h 30min
Mousse au mocca rapide
5 Min
Rotolo aux champignons et poivrons
2h 15min
Sirop chai
35min
Frappé fraise-chocolat
10min
Glace à la banane
5 Min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min