Dampfnudeln aux cerises

Dampfnudeln aux cerises

4.6 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions

Składniki

La pâte
  • de lait
    250 g
  • de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
    ½ cube
  • de farine à tresse
    475 g
  • de beurre mou et un peu pour graisser
    50 g
  • œuf
    1
  • de sucre
    30 g
  • de sel
    1 ¼ de c. à café
La compote
  • de cerises dénoyautées surgelées, décongelés
    400 g
  • de sucre
    50 g
  • de jus de citron
    30 g
  • de cannelle moulue
    ¼ de c. à café
Le nappage
  • de lait
    300 g
  • de crème entière
    100 g
  • de beurre
    30 g
  • de sucre glace pour le décor
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 734 kcal / 3084 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 112 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...