Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâtons de pâte
- 235 g d'eau
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g)
- 3 c. à café de sel
- ½ c. à café de sucre
- 400 g de farine de blé et un peu de farine supplémentaire
- 100 g de farine blanche d'épeautre
- 1 c. à café de poudre de malt
- 40 g de saindoux
Saumure et finition
- 2 c. à café de bicarbonate de sodium
- 50 g d'eau bouillante
- un peu de gros sel (sel gemme p. ex.) pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strudel aux pommes et sauce vanille
1h 20min
Focaccia aux tomates cerises
2h
Berry Curd (crème aux baies rouges)
Brak ocen
Müesli croustillant
Brak ocen
Chocolats pralinés à la liqueur
1h 30min
Gnocchi de pommes de terre
1h 15min
Pizza à la farine d'épeautre
Brak ocen
Chocolat chaud à l'orange en bâtonnet
Brak ocen
Focaccia au romarin
2h 30min
Spätzlis à la grisonne
45min
Escargots noix-cannelle
2h 10min
Crème Thermomix®
45min