Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâtons de pâte
- 235 g d'eau
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g)
- 3 c. à café de sel
- ½ c. à café de sucre
- 400 g de farine de blé et un peu de farine supplémentaire
- 100 g de farine blanche d'épeautre
- 1 c. à café de poudre de malt
- 40 g de saindoux
Saumure et finition
- 2 c. à café de bicarbonate de sodium
- 50 g d'eau bouillante
- un peu de gros sel (sel gemme p. ex.) pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Petits croissants à la vanille
1 Std. 30 Min
Crêtes de coq
24h
Coquins de Linz
3h 15min
Croissants aux noisettes
1 Std. 40 Min
Sablés viennois au chocolat
50 Min
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Forêt noire
2 Std. 30 Min
Cake marbré - Varoma
1 Std. 10 Min
Escargots noix-cannelle
2h 10min
Miroirs
1 Std. 40 Min
Tresse bernoise
1h 45min