Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier, froid
- 230 g de lait condensé sucré
- 30 g de sucre
- ½ gousse de vanille, fendue dans la longueur, graines grattées
- ½ c. à café d'agar-agar
- 500 g de crème entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2010 kJ / 485 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2 godz.
Pain accordéon aux herbes
1 godz. 20 min
Sirop de gingembre
1 godz.
Café glacé
2h 15min
Mousse au thon
10min
Volcan au chocolat
15min
Crème brûlée
4 Std. 50 Min
Magret de canard et sabayon à l'orange
2h 20min
Pain aux tomates et basilic
1h 45min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Mousse au Toblerone®
3h 10min