Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier, froid
- 230 g de lait condensé sucré
- 30 g de sucre
- ½ gousse de vanille, fendue dans la longueur, graines grattées
- ½ c. à café d'agar-agar
- 500 g de crème entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2010 kJ / 485 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème glacée aux fruits
5 Min
Sel aux herbes
5 Min
Mousse au thon
5 Min
Sirop de thé froid
25 min
Croissants aux noisettes
1 Std. 40 Min
Glace vanille au caramel salé
14 Std.
Caramels à la crème
2 Std.
Caramels au beurre salé
1 Std. 45 Min
Sirop au gingembre et au citron
55 Min
Salade de couscous
50 Min
Sauce à salade à la française
20min
Sorbet à la Piña colada
30min