Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 6 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 140 g de sucre glace, et un peu pour saupoudrer
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de farine
Crème
- 50 g de sucre glace, et un peu pour saupoudrer
- 1 citron, zeste et jus
- 2 feuilles de gélatine ramollies
- 200 g de crème
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 488 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains du 1er août
1h 10min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Grittibenz sucré
2 godz. 15 min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Gâteau suisse du 1er août
15h
Caramels à la crème
2h
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Cake aux branches
1h 10min
Miroirs
1h 40min
Mousse au Toblerone®
3 Std. 10 Min