Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 6 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 140 g de sucre glace, et un peu pour saupoudrer
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de farine
Crème
- 50 g de sucre glace, et un peu pour saupoudrer
- 1 citron, zeste et jus
- 2 feuilles de gélatine ramollies
- 200 g de crème
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 488 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Cuisses de dames
1h 35min
Petits pains du 1er août
1h 10min
Pain tessinois
1h 50min
Pères Noël en pâte
2 Std. 10 Min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min
Tourte de Linz suisse
1h 30min
Gâteau de Linz
1 godz.
Cake Mississippi clair
1 godz. 15 min
Tresse au beurre à 6 brins
2 godz. 35 min
Tresse bernoise
1h 45min