Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 300 g de lait
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine à tresse
- 1 ¼ c. à café de sel
- 50 g de beurre, en morceaux (2 cm), froid
Le pochage et la cuisson
- 2 l d'eau
- 4 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- ½ c. à soupe de sel
- 1 c. à café de gros sel
- 3 - 4 c. à soupe de crème à café
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1698 kJ / 404 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Pain accordéon aux herbes
1h 20 min
Pain de mie
3 Std.
Caramels au beurre salé
1h 45 min
Soupe bâloise à la farine
1h 10 min
Petits pains au lait
2u. 5min
Focaccia au romarin
2h 30 min
Nœud au lard
2 Std. 10 Min
Spätzlis au fromage
1h 10 min
Pain paysan
3 Std.
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Cuchaule
2h 30 min
Tresse bernoise
1h 45 min