Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de lait
- 500 g de marrons, surgelés, décongelés
- 300 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 100 g d'eau
- 70 g de sucre
- 1 c. à café de gousse de vanille, les graines de vanilles grattées, d'une gousse de vanille
- 1 c. à soupe de kirsch (facultatif)
- 8 meringues
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3058 kJ / 734 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2u. 40min
Gâteau du Vully
2j 30 menit
Birchermüesli
1h 10min
Knöpflis
50min
Farfalle asperges, lardons et safran
35min
Macaronis du chalet
45min
Tarte au vin cuit
45min
Risotto au safran de Mund
45min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min
Mousse au Toblerone®
3j 10 menit