Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de lait
- 500 g de marrons, surgelés, décongelés
- 300 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 100 g d'eau
- 70 g de sucre
- 1 c. à café de gousse de vanille, les graines de vanilles grattées, d'une gousse de vanille
- 1 c. à soupe de kirsch (facultatif)
- 8 meringues
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3058 kJ / 734 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Tourte au séré et aux fraises
2u. 50min
Pain vaudois à la croix
13 godz. 30 min
Coquins de Linz
3 Std. 15 Min
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Spätzlis à la grisonne (2 portions)
45 min
Pains de Saint-Gall
26 Std. 30 Min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Choco-praliné abricot
Brak ocen
Nœud au lard
2 Std. 10 Min
Variations autour du beurre - beurre aux herbes
5min
Tresse au beurre à 6 brins
2h 35min