Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon jaune, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 200 g de riz basmati
- 600 g d'eau
- 1 dose de safran en poudre
- 1 c. à café de paprika doux
- 150 g de tomates confites, coupées en dés
- 150 g d'olives noires dénoyautées
- 100 g de poivron rouge, coupé en lanières
- 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 300 g d'escalopes de poulet, coupées en fines lanières
- 1 chorizo doux, coupé en rondelles fines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2605 kJ / 623 kcal
- Białko
- 41.7 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz de Louisiane à la saucisse fumée
1 godz. 10 min
Chili de poulet
40 min
Paëlla valenciana
1h
Calamar à la piperade
35 min
Couscous marocain
50 min
Moules à l'escabèche
24h
Piquillos à la morue
1 godz. 30 min
Couscous de poulet
40 min
Riz espagnol aux fruits de mer
40 min
Riz méditerranéen aux moules et au chorizo
1h 5min
Moules à la basquaise
55 min
Paëlla
50 min