Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 30 g de beurre doux
- 200 g de champignons de Paris frais, émincés en fines lamelles
- 400 g de filets de poisson, coupés en gros morceaux
- 2 œufs
- 30 g de farine de blé
- 20 g de chapelure
- 3 brins de persil frais, effeuillés
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 800 g d'eau
- 500 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 3 échalotes, coupées en deux
- 80 - 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- le jus d'un citron jaune
- 1 pincée de graines de fenouil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1791 kJ / 426 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandade de thon
1 Std.
Lasagne de poisson aux asperges et poireau
1 Std. 30 Min
Lasagnes de poisson aux champignons
1 Std. 30 Min
Miniquiches au poisson
2h 10min
Ballotine de saumon
25 Min
Ramequins de poisson créole
30 Min
Gratin de courgettes aux crevettes
55min
Tomates farcies au poisson
1 Std. 10 Min
Lasagne de la mer
1 Std.
Gratin de poisson
45 Min
Clafoutis poulet-champignon
1 Std.
Lasagne aux fruits de mer
1 Std.