Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
Składniki
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi
-
300 g białej kiełbasy, surowej
-
20 g masła20 g oleju
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
-
350 g wody
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Surówka z kalarepą
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
30 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
10 g oleju
-
5 g białego octu winnego
-
10 g pestek dyni
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty cukru
-
¼ łyżeczki musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1 godz.
Warzywna potrawka z kurczakiem i surówka brokułowa; Budyń z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
1 godz.
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45 min
Wieprzowina w białym sosie z purée warzywnym i brokułami
55 min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.