Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi
-
300 g białej kiełbasy, surowej
-
20 g masła20 g oleju
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
-
350 g wody
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Surówka z kalarepą
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
30 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
10 g oleju
-
5 g białego octu winnego
-
10 g pestek dyni
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty cukru
-
¼ łyżeczki musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1437 mg
Białko
18 g
Kalorie
2321 kJ /
555 kcal
Tłuszcz
45 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczeń mielona z Varomy z purée ziemniaczanym i sosem
1 godz. 20 min
Naleśniki z mięsnym farszem
1 godz.
Langoszburger z surówką z kapusty (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Krupnik z kurkami; Zapiekanka makaronowa z szynką
1 godz.
Wieprzowina w białym sosie z purée warzywnym i brokułami
55 min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 min
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
1 godz. 30 min
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Szybka potrawka z kurczaka i pora z kluskami (spätzlami)
30 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min