Urządzenia i Akcesoria
Rolada z kurczaka z karmelizowanymi ziemniakami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g orzechów, całych, mieszanych prażonych, np. włoskich, laskowych, piniowych
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
250 g pieczarek przekrojonych na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
400 g ziemniaków, mączystych małych (Ø ok. 4 cm), przekrojonych wzdłuż na pół
-
50 g miodu50 g syropu klonowego
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
100 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g wody50 g whisky
-
2 filety z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 500 g)
-
1 opakowanie szynki serrano pokrojonej w plastry (100 g)
-
300 g wody
-
200 g różyczek brokułu pokrojonych na 3 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
807.5 mg
Białko
42.5 g
Kalorie
2923.5 kJ /
598.3 kcal
Tłuszcz
41.3 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Węglowodany
39.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Limonkowy kurczak z kalafiorowym ryżem
1 godz. 10 min
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM5)
1 godz. 50 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 godz. 50 min
Ognisty kurczak z warzywną surówką
6 godz. 45 min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Drobiowe rolady z czerwonym pesto
50 min