Urządzenia i Akcesoria
Pieczone papryki po meksykańsku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
4 papryki, różnokolorowe
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1 - 2 papryczki chili jalapeño, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość posiekanych liści do posypania
-
1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka chili, mielonego
-
250 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
200 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy200 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
-
120 - 150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kulka sera mozzarella light (125 g)
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
766.8 mg
Białko
25.6 g
Kalorie
1496.7 kJ /
357.7 kcal
Tłuszcz
18.2 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Fajitas z kurczakiem i pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Fajitas z kurczakiem i pieczarkami (TM5)
1 godz.
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50 min
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Zdrowe greckie burgery z indyka
40 min
Frittata z fasolką, papryką i chorizo
45 min
Łosoś w pikantnej glazurze pomidorowej
35 min
Tortille z kurczakiem i guacamole
1 godz.
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
20 min
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30 min
Paprykarz węgierski z pulpetami drobiowymi na ostro
55 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min