Urządzenia i Akcesoria
Czosnkowy gulasz z indyka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej pokrojone na 5 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 - 6 ząbków czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
20 g mąki pszennej
-
350 g wody
-
500 g warzyw, korzeniowych np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego2 gałązki tymianku, świeżego
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości (patrz wskazówka), pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1655 mg
Białko
22 g
Kalorie
1305 kJ /
312 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1 godz. 20 min
Kurczak Marengo
55 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Pilaw z wieprzowiną
50 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Gulasz z ziemniakami
45 min