
Urządzenia i Akcesoria
Czosnkowy gulasz z indyka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej pokrojone na 5 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 - 6 ząbków czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
20 g mąki pszennej
-
350 g wody
-
500 g warzyw, korzeniowych np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości (patrz wskazówka), pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
312 kcal /
1305 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
1655 mg