Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
30 g słonecznika łuskanego30 g orzeszków piniowych
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
60 g cebuli, przekrojonej na pół60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 - 2 szczypty tymianku, suszonego1 - 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
300 g wody
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli plus 1-2 szczypty do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 2 cm kawałki (patrz wariant)
-
250 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 2 cm kawałki (patrz wariant)
-
500 - 800 g gnocchi, gotowych (patrz wariant)
-
15 g skrobi kukurydzianej15 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
723.8 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
2542.5 kJ /
607.7 kcal
Tłuszcz
29.4 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Węglowodany
70.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 godz. 25 min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Risotto szparagowe
20 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35 min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min