
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
500 g wody
-
160 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
3 szczypty soli
-
100 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta rozmarynu, suszonego
-
120 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
120 g papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
464.4 kcal /
1943.1 kJ
Białko
28.7 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
37.2 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
1357.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
50 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min