
Urządzenia i Akcesoria
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
20 g sherry (patrz wskazówka)
-
10 - 12 kostek cukru
-
500 g śliwek przekrojonych na pół, bez pestek
-
½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1400 - 1600 g wody
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
107.1 kcal /
448.1 kJ
Białko
0.9 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
25.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
14.6 mg