Urządzenia i Akcesoria
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
20 g sherry (patrz wskazówka)
-
10 - 12 kostek cukru
-
500 g śliwek przekrojonych na pół, bez pestek
-
½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1400 - 1600 g wody
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
14.6 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
448.1 kJ /
107.1 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
25.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kawowy sos karmelowy
45 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Karmelowy budyń
1 godz.
Sos béarnaise
20 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min