Urządzenia i Akcesoria
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
90 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 - 70 g cukru
-
2 mandarynki
-
6 łyżeczek miodu
-
2 jajka
-
90 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
1137 kJ /
272 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koreańska sałatka ziemniaczana z marynowanymi warzywami (z osłoną noża miksującego 2.0)
25 godz. 5 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 min
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
55 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Dżem z suszonych fig i moreli
40 min
Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie
3 godz. 35 min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Deser z marchewki i nerkowców
25 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min