Urządzenia i Akcesoria
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
90 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 - 70 g cukru
-
2 mandarynki
-
6 łyżeczek miodu
-
2 jajka
-
90 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
1137 kJ /
272 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem z kiwi i mleczka kokosowego
15 min
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2 h 30 min
Dyniowe cappuccino
20 min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 h 15 min
Galette z borówkami
1 h 25 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 h 40 min
Pieczone brzoskwinie z bezą
40 min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 h
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Gruszki w czerwonym winie
3 h 10 min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min