
Urządzenia i Akcesoria
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek90 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
cukru50 - 70 g
-
mandarynki2
-
miodu6 łyżeczek
-
jajka2
-
mąki pszennej90 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
272 kcal /
1137 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Biff à la Lindström
25 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 godz. 30 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 godz.
Kawowe bezy z ganaszem
2 godz. 15 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Krem pomarańczowy
35 min
Deser z marchewki i nerkowców
25 min