Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de grains de maïs doux en conserve égouttés ou de maïs frais, cuit maison
- 300 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de farine de maïs
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g d'eau
- 5 g de sel
- 1 œuf
- 20 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1566.5 kJ / 372.8 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 397.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche au lait de coco
3h 10min
Pain à la patate douce
5h 25 min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pain de campagne
3 Std. 45 Min
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Briochettes parisiennes
4h 5min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3 Std.
Pain complet vapeur
4 Std.
Pain au sarrasin et aux graines
2h 35min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3小时 20 分钟
Mon pain de campagne maison
4 godz. 40 min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min