Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 80 g de beurre
- 3 feuilles de menthe fraîche
- 2 citrons jaunes non traités
- 200 g de biscuits sablés au beurre
- 180 g de lait concentré sucré
- 150 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
Le jour même
- 250 g de fraises fraîches, émincées en lamelles
- feuilles de menthe fraîche, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 6 parts
- Kalorie
- 11608 kJ / 2784 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 267 g
- Tłuszcz
- 172 g
- Tłuszcz nasycony
- 116 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 864 mg
Alternatywne przepisy
Pannacotta à l’orange
4h 25min
Pannacotta de melon, yaourt au lait de brebis, miel et pignons
4h 25min
Charlotte aux fraises
3 Std. 35 Min
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40min
Royal poire-chocolat
1 Std. 10 Min
Cheesecake déstructuré aux fraises
5 Std. 25 Min
Tarte aux fraises
3 Std.
Parfait glacé au chocolat
12h 20min
Tarte aux noisettes et chocolat
3h 15min
Poire Belle-Hélène
10h
Tiramisu aux framboises
3 Std. 20 Min
Tiramisu aux fraises
4h 30min