
Urządzenia i Akcesoria
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki40 g
-
nasion chia Melvit15 g
-
cieciorki, ugotowanej Melvit (patrz wskazówka)200 g
-
masła orzechowego50 g
-
syropu klonowego50 - 70 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
napoju roślinnego niesłodzonego, np. migdałowego, sojowego, ryżowego150 g
-
owoce jagodowe, świeże mieszane, np. borówki amerykańskie, maliny, jeżyny, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
307.6 kcal /
1287.8 kJ
Białko
11.1 g
Tłuszcz
13.6 g
Węglowodany
41.4 g
Błonnik
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pudding chia z galaretką borówkową
2 godz. 15 min
Pudding z chia z kiwi i malinami (bez cukru)
4 godz. 20 min
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
5 godz. 55 min
Siemianka
20 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 godz.
Pieczone jabłka z twarogiem
50 min
Pudding chia z musem jabłkowym
8 godz. 15 min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Migdałowy pudding z chia
15 min