Wersje kompatybilne
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 15 g nasion chia, Melvit
-
200
g cieciorki, ugotowanej, Melvit (patrz wskazówka)
lub 200 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy - 50 g masła orzechowego
-
50 - 70
g syropu klonowego
lub 50 - 70 g syropu z agawy - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 150 g napoju roślinnego niesłodzonego, np. migdałowego, sojowego, ryżowego
- owoce jagodowe, świeże, mieszane, np. borówki amerykańskie, maliny, jeżyny, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1287.8 kJ / 307.6 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 8.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nocna owsianka migdałowo-marchewkowa
8óra 10p
Siemianka
20 Min
Migdałowa quinoa z owocami
30min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 Min
Kokosowe płatki śniadaniowe
55 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50min
Jaglane batony z migdałami
4h 20min
Wegański mus z bananów i awokado
1 Std. 10 Min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 Std. 15 Min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 Std.