Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
4 papryki (ok. 200 g każda)
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
30 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g mięsa drobiowego mielonego, podzielonego na kawałki
-
2 jajka
-
¾ łyżeczki soli lub do smaku
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub do smaku
-
50 g sera żółtego np. edamskiego lub cheddara, pokrojonego w słupki (ok. 5 mm x 5 cm)
-
40 g bułki tartej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
870.6 mg
Białko
30.1 g
Kalorie
1732.3 kJ /
414 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Indyk pieczony z cytrynowym farszem
5 godz. 30 min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Halloweenowy poncz
20 min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej
1 godz.
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM5)
40 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1 godz.