Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)

4.5 113 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 4 papryki (ok. 200 g każda)
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 30 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g mięsa drobiowego mielonego, podzielonego na kawałki
  • 2 jajka
  • ¾ łyżeczki soli lub do smaku
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub do smaku
  • 50 g sera żółtego np. edamskiego lub cheddara, pokrojonego w słupki (ok. 5 mm x 5 cm)
  • 40 g bułki tartej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 870.6 mg
Białko 30.1 g
Kalorie 1732.3 kJ / 414 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 15.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...