Wersje kompatybilne
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 papryki (ok. 200 g każda)
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 30 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 30 g selera, pokrojonego na kawałki
- 30 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g mięsa drobiowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 2 jajka
- 40 g bułki tartej
- ¾ łyżeczki soli lub do smaku
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub do smaku
- 50 g sera żółtego, np. edamskiego lub cheddara, pokrojonego w słupki (ok. 5 mm x 5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1732.3 kJ / 414 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 870.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Straszne przekąski
1h 30 min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 godz. 10 min
Halloweenowy poncz
20min
Jajka z boczkiem i szpinakiem z Varomy; Fasola w sosie pomidorowym na ciepło
55 min
Gotowanie na parze kukurydzy w kawałkach
25 Min
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2 Std.
Lasagne bolońska
1h 45 min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2h 15 min
Brownie z pistacjami
1h 45 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55 min