Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
TM6 TM5

Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)

4.4 (96 ocen)

Składniki

  • 4 papryki (ok. 200 g każda)
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g selera, pokrojonego na kawałki
  • 30 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g mięsa drobiowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 40 g bułki tartej
  • ¾ łyżeczki soli lub do smaku
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub do smaku
  • 50 g sera żółtego, np. edamskiego lub cheddara, pokrojonego w słupki (ok. 5 mm x 5 cm)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1732.3 kJ / 414 kcal
Białko
30.1 g
Węglowodany
15.9 g
Tłuszcz
26 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Błonnik
3 g
Sód
870.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy