Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
papryki (ok. 200 g każda)4
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół30 g
-
ząbek czosnku1
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki30 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki30 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
mięsa drobiowego mielonego, podzielonego na kawałki300 g
-
jajka2
-
soli lub do smaku¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego lub do smaku1 - 2 szczypty
-
sera żółtego np. edamskiego lub cheddara, pokrojonego w słupki (ok. 5 mm x 5 cm)50 g
-
bułki tartej40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
414 kcal /
1732.3 kJ
Białko
30.1 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
15.9 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Sód
870.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

HALLOWEEN II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cukiniowe kąski z parmezanem
40 min
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
Brak ocen
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
45 min
Halloweenowy poncz
20 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Rolada z kurczaka z karmelizowanymi ziemniakami
1 godz. 40 min
Sernikowy tort lodowy z truskawkami
9 godz. 10 min
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
1 godz. 25 min
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55 min
Szparagi zapiekane w szynce
1 godz. 10 min