Urządzenia i Akcesoria
Pizzaiola z kurczaka z purée selerowo-ziemniaczanym
Składniki
Pizzaiola z kurczaka
-
200 g sera żółtego np. gouda, edam, ementaler, cheddar, twarda mozzarella, pokrojonego na kawałki
-
800 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
600 - 800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka cukru
Purée selerowo-ziemniaczane
-
600 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
450 g korzenia selera pokrojonego na 2 cm kawałki
-
390 g mleka
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 Min
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45 Min
Skandynawskie klopsiki z purée ziemniaczanym
1 Std. 15 Min
Zapiekanka z mięsem mielonym i brokułem (z osłoną noża miksującego)
50 Min
Wieprzowina w białym sosie z purée warzywnym i brokułami
55 Min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 20 Min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 Min
Pulpety drobiowo-pieczarkowe z brokułowym ryżem, lekkim sosem chrzanowym i surówką
55 Min
Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami
35 Min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 Min
Kurczak w sosie paprykowym z ziemniakami, brokułami i fasolką
45 Min
Bułeczki na parze z szarpanym kurczakiem i salsą z awokado
45 Min