Urządzenia i Akcesoria
Frytki z warzyw z domową mieszanką przypraw
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
1 - 2 łyżeczki suszonych płatków chili
-
1 łyżeczka prażonej cebulki, gotowej
-
1 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego1 ½ łyżeczki czosnku suszonego, w płatkach
-
1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
800 - 1000 g warzyw korzeniowych, mieszanych, np. ziemniaków, marchewki, buraka, selera, pietruszki, pokrojonych na frytki (7 x 0,5 cm)
-
5 - 10 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
610 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
411.5 kJ /
98.3 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka grecka z kurczakiem (TM5)
1 godz. 10 min
Parówki-serca z jajkiem sadzonym; Sos pomidorowo-paprykowy
25 min
Stripsy z kurczaka w zdrowej panierce i lekki sos czosnkowy
50 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Rozgrzewający napój jabłkowo-porzeczkowy
20 min
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 godz.
Hot-dogi z salsą z mango i orzechowym majonezem
45 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Roladka z kurczaka i frytki z marchewki
1 godz.
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50 min