Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym

Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym

4.6 113 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Filety rybne z ziemniakami
  • 500 g wody
  • 800 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
  • ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
  • 4 filety z pstrąga łososiowego, bez skóry (ok. 150 g każdy, patrz wskazówka)
    4 filety z łososia, świeże, bez skóry, (ok. 150 g każdy, patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 łyżki oleju
Szpinak w sosie śmietanowym
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g słonecznika łuskanego
  • 25 g masła
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 15 g mąki pszennej (1 łyżka)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 912.8 mg
Białko 37.5 g
Kalorie 2954.8 kJ / 705.8 kcal
Tłuszcz 39.8 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Węglowodany 51.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...