
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
-
1
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
lub 1 łyżeczka suszonych płatków chili - 20 g octu
- 1 łyżka ciemnego rumu (opcjonalnie)
- 1 łyżka sosu sojowego
- 20 g koncentratu pomidorowego
- 15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 15 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 1 szczypta tymianku, suszonego
- ⅓ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ⅓ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypta goździków, mielonych
- 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
- ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 600 g podudzi z kurczaka, ze skórą
- 3 gałązki rozmarynu, świeżego
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 518 kcal / 2167 kJ
- Białko
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 2938.1 mg