
Urządzenia i Akcesoria
Jamajski kurczak jerk
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
2 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
octu20 g
-
ciemnego rumu (opcjonalnie)1 łyżka
-
sosu sojowego1 łyżka
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego15 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego1 szczypta
-
cynamonu, mielonego⅓ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego⅓ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
goździków, mielonych1 szczypta
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego⅓ łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
-
podudzi z kurczaka, ze skórą600 g
-
rozmarynu, świeżego3 gałązki
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
518 kcal /
2167 kJ
Białko
69.8 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
16.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
2938.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska