Jamajski kurczak jerk

Jamajski kurczak jerk

4.6 512 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
2 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
    1 łyżeczka suszonych płatków chili
  • octu
    20 g
  • ciemnego rumu (opcjonalnie)
    1 łyżka
  • sosu sojowego
    1 łyżka
  • koncentratu pomidorowego
    20 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    15 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    1 szczypta
  • cynamonu, mielonego
    ⅓ łyżeczki
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ⅓ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty
  • goździków, mielonych
    1 szczypta
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ⅓ łyżeczki
  • soli
    2 łyżeczki
  • podudzi z kurczaka, ze skórą
    600 g
  • rozmarynu, świeżego
    3 gałązki
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 518 kcal / 2167 kJ
Białko 69.8 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 16.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 2938.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...