Urządzenia i Akcesoria
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
Składniki
Gotowane jabłka
-
280 jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
25 g migdałów, w słupkach
-
25 g rodzynek (opcjonalnie)
-
100 g soku jabłkowego100 g cydru
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka miodu
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka anyżu, mielonego
Serniczki na parze i ziemniaki
-
20 g masła
-
40 g herbatników
-
80 g cukru
-
300 g serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 łyżeczki cukru wanilinowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
-
500 g wody
-
650 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
Gulasz z cielęciny i serniczki na parze c.d.
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g kostek boczku (opcjonalnie)
-
10 g oleju
-
1000 g cielęciny np. łopatki, pokrojonej w 3-4 cm kostkę
-
350 g wody plus dodatkowo 3-4 łyżki
-
100 g czerwonego wina
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
3 - 4 łyżki skrobi kukurydzianej3 - 4 łyżki skrobi ziemniaczanej
-
120 g śmietany, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1 godz.
Zupa kalafiorowa; Pulpety z sosem kurkowym i kopytkami
1 godz.
Żurek z pieczarkami; Polędwiczki w sosie chrzanowym z purée ziemniaczanym i glazurowanymi marchewkami
1 godz. 15 min
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1 godz. 20 min
Kurczak w sosie paprykowym z ryżem; Twarożek z morelami
1 godz.
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Skandynawskie klopsiki z purée ziemniaczanym
1 godz. 15 min
Klopsiki jagnięce, kuskus i pikantny sos pomidorowy; Mus czekoladowo-daktylowy
1 godz. 20 min
Wieprzowina w białym sosie z purée warzywnym i brokułami
55 min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 min
Zupa jarzynowa; Indyk w sosie z suszonych pomidorów z ziemniakami i brokułami
50 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min